Home > Nieuws > Windows XP na in 2014

22 juli 2011 - Ondersteuning Windows XP verloopt in 2014

Microsoft: Wordt het geen tijd voor een overstap naar Windows 7?

Microsoft maakt zijn Windows-gebruikers duidelijk dat het tijd wordt om Windows XP in te ruilen voor opvolger Windows 7. Het wijst bedrijven er op dat er nog minder dan 1.000 dagen ondersteuning resteren.

In een blogpost op het Windows Team Blog stelt het Amerikaanse softwarebedrijf dat tegen 2014 geen patches en hotfixes meer uit zullen komen voor Windows XP, wat tot grote veiligheidsrisico’s kan leiden. Microsoft voegt hier aan toe dat veel van zijn partners ook de ondersteuning van applicaties zal laten vallen, waardoor de kosten van beheer de pan uit zullen rijzen.

Microsoft verzuimt niet er op te wijzen dat de opvolger al klaar staat: Windows 7. Het dringt er bij bedrijven op aan niet te lang te wachten; volgens de ontwikkelaar zijn ondernemingen die pas begin volgend jaar beginnen met de migratie nog niet klaar met verhuizen als de officiële ondersteuning voor Windows XP afloopt.

Om betere informative te verschaffen, heeft Microsoft een aantal hulpmiddelen beschikbaar gesteld, waaronder een kostenberekenaar en een trialversie van Windows 7 Enterprise.

13 juli 2011 | Bron: Rowald Pruyn – ITReseller.be