Home > Nieuws > Office 2013

08 augustus 2012 - Office 2013

Met alle media-aandacht rond Microsofts nieuwste Windows-versie zou je bijna vergeten dat er ook nog een nieuwe Office-versie op de planning staat. Wanneer deze verschijnt is nog niet bekend, maar zeker is wel dat het nieuwe kantoorpakket gratis wordt meegeleverd met de ARM-versie van Windows 8.

Het ligt dus voor de hand dat de software op 26 oktober, tegelijk met Windows 8, wordt uitgebracht. Gebruikers van de x86-versie van Windows zullen de software wel moeten aanschaffen; voor dit platform wordt de software niet gratis met het nieuwe OS meegeleverd.

Net als bij de release van Office 2010, twee jaar geleden, staat er voor Microsoft veel op het spel. Nog steeds stappen veel gebruikers over op gratis software, met name Google Docs. Op mobiele devices is het vooral Apple dat met Pages en de bijbehorende iCloud-synchronisatie marktaandeel van Microsoft afsnoept.

Office 2013 – dat overigens niet op Windows XP en Vista draait – moet dat tij gaan keren, onder meer met een mobiele versie van de kantoorsuite en door een sterke nadruk te leggen op het synchroniseren van documenten met Microsofts eigen clouddienst.

Afgelopen maandag gaf Microsoft een testversie van Office 2013 vrij, en Tweakers.net zag zijn kans schoon om de software uit te proberen. Uiteraard gaat het nog om een testversie van de software, en we komen waarschijnlijk later uitgebreider terug op de uiteindelijke versie van Office 2013.

office2013.jpg

21 juli 2012 | Bron: Tweakers.net – Joost Schellevis