Home > Nieuws > Skype wordt onderdeel van Office 365

04 juli 2011 - Skype wordt onderdeel van Office 365

Microsoft heeft eerder deze week bekendgemaakt dat het de recent overgenomen voip-dienst Skype aan zijn Office 365-software wil toevoegen. Dit moet de communicatie tussen samenwerkende collega’s vereenvoudigen.

Microsoft-topman Kurt DelBene heeft gezegd dat Skype met de al bestaande Lync-functionaliteit in Office 365 moet worden geïntegreerd. Met Lync is het mogelijk om te communiceren via spraak, video en chat, en er is dan ook veel overlap tussen Lync en Skype.

Office 365 is een clouddienst die bedoeld is om realtime samen aan documenten te kunnen werken. Dit is mogelijk met de Office-software, maar ook vanuit de webbrowser. De dienst concurreert met Google Docs en is beschikbaar voor zakelijke klanten, die per gebruiker en per maand moeten betalen. Volgens DelBene moeten gebruikers kunnen zien of de persoon waarmee wordt samengewerkt ook daadwerkelijk beschikbaar is: de Lync- en Skype-software moet daarom statusupdates laten zien die gebaseerd zijn op de agenda van de desbetreffende persoon.

Microsoft nam Skype onlangs over voor een bedrag van 8,5 miljard dollar. Het was nog niet duidelijk wat het bedrijf met de voip-dienst wilde. Mogelijk krijgt de Skype-software ook een plaats in andere diensten van het bedrijf. Naast de aankondiging dat Microsoft Skype in Office 365 wil integreren, maakte DelBene ook bekend dat er eind 2012 een nieuwe versie van Office uitkomt: Office 2012.

1 juli 2011 | Bron: Tweakers.net – Bauke Schievink