Home > Nieuws > Outlook voor Mac op komst

15 augustus 2009 - Outlook voor Mac op komst

Entourage wordt vervangen

Microsoft heeft de nieuwe applicatie Outlook for Mac aangekondigd. Deze komt eind volgend jaar beschikbaar in combinatie met de kantoorsuite Office 2010 for Mac. Outlook zal dan de huidige gratis e-mailclient Entourage vervangen. Dat heeft Microsoft donderdag aangekondigd.

Microsoft zegt dat Outlook for Mac volledig wordt gebouwd op het Cocoa-raamwerk. Dat zorgt voor een betere integratie met Mac OS X. Ook krijgt de e-mailclient een nieuwe database en informatierechtenmanagement. Dit moet ervoor zorgen dat gevoelige informatie niet bij de verkeerde personen terechtkomt.

Zakelijke versie
De softwaregigant lanceert daarnaast een tweede versie van het huidige Microsoft Office 2008 voor de Mac: de Business Edition. Die komt volgende maand al te koop en zal zich tot eind 2010 dus moeten behelpen met Entourage. Er bestaat al een Home and Student Edition van Office 2008 for Mac.

Om de periode tot beschikbaarheid van Outlook for Mac te overbruggen, heeft Microsoft een nieuwe versie van Entourage uitgebracht. De Web Services Edition biedt een snellere datasynchronisatie. Dat betekent een betere mail- en agendaondersteuning voor gebruikers op Exchange.

Prijzen
Office 2008 for Mac Business Edition komt op 15 september op de markt. De prijs is vierhonderd dollar (circa 280 euro), terwijl een upgrade 240 dollar (170 euro) zal kosten. Office 2008 for Mac Home and Student Edition kost 150 dollar (105 euro). De Web Services Edition van Entourage 2008 for Mac kan gratis worden gedownload op deze Microsoft-pagina.

14 augustus 2009 | Bron: Zdnet.be